EM i jodo avslutades med 6 dan för Sida Yin

JODO. Landslagscoachen graderades till en 6 dan, ett perfekt slut för svenskarnas EM-äventyr.

18 september 2022  |  Annie Bondefelt

Landslagscoachen Sida Yin var på plats under söndagen, inte bara för att leda det svenska laget till ett EM-brons utan också för att själv försöka sig på en gradering. Sida Yin gjorde en imponerande insats under graderingen och kan nu stoltsera med en 6 dan i jodo.

– Det kändes bra, några mindre missar men det kändes ändå som att hela den gruppen jag graderades tillsammans med skulle klara det, säger Sida Yin till budokampsport.se

Dagens gradering satte också punkt för ett lyckat mästerskap för svensk del. Sverige tog två individuella bronsmedaljer under gårdagen genom Laurens Loozen och Jesper Waldestål och idag blev det brons i lagtävlingen. Sammanfattningsvis blev det tre svenska mästerskapsmedaljer under detta jodo-EM. Fler medaljer än vad Sverige tagit på flera år, senast EM avgjordes 2019 blev det en medalj och året innan dess två.

– Det har gått över förväntan. det har varit tufft motstånd men jag tycker vi levererat bra utifrån våra förutsättningar. Det känns som vi har höjt nivån generellt, lagtävlingen fungerade också bättre. Vi fick flera Fighting Spirit-priser under de individuella tävlingarna vilket också indikerar att vi var nära fler medaljer, avslutar Yin.


Sida Yin

Samtliga artiklar om EM i jodo 2022
Svenska truppen till EM i jodo
Lottningen inför helgens EM i jodo
Sida Yin – från tävlande till landslagscoach
Jessica Stringer Bodins första EM i jodo
Anna-Lena Waldestål gör comeback
Två EM-medaljer under svenskarnas första dag
Laurens Loozen tog EM-brons
Jesper Waldestål knep Sveriges andra EM-brons
EM-brons till Sverige i lagtävlingen
Josef Ewermans första EM slutade med brons

Text & foto: Annie Bondefelt

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52