Kent Hansson: Kör så det ryker, Little Thunder!

KRÖNIKA. Kent Hansson vässar pennan med en krönika inför Josefin Lindgren Knutssons UFC-debut i helgen.
(Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån)

12 september 2023  |  Kent Hansson

Josefine Lindgren Knutsson, 27, är en av mina favoriter när det kommer till fighting. Hon slog igenom med dunder och brak som thaiboxare och det var då jag fick upp ögonen för henne.

”Little Thunder” har precis allt som krävs för att lyckas i ring och bur, tekniska färdigheter, snabbhet, explosivitet, intelligens och i den lilla kroppen finns också rejält med styrka. 

Josefine är dessutom en karismatisk fighter, hon utstrålar verkligen äkta glädje när hon kliver in i buren, inte helt oväsentlig för en kille och tjej som vill göra sig ett namn i UFC, den största organisationen.

Hennes framfart i buren har gett sex vinster.
Nu är hon framme vid sina drömmars mål, UFC, och det känns naturligtvis hur stort som helst.

Jag är inte det minsta förvånad att Josefine har fått den här chansen. Snarare är jag förvånad att hon inte har fått chansen tidigare.

Under mina 50 år som sportjournalist i kvällstidningsbranschen har jag sett en och annan svensk stjärna tändas. Det har handlat om fotboll, friidrott, boxning och kampsport. Det känns alltid extra inombords när en blågul fighter slår sig fram till världstoppen, det är sånt som skapar sus och förväntningar.

Alexander Gustafssons entré på den stora sportscenen var magisk. The Mauler såg under några år till att det rådde MMA- feber i konungariket Sverige och min lilla dröm är att vi inom några år kan ha en ny UFC-gala på plats i Sverige, då med Little Thunder och ett par andra svenska fighters. Kanske en naiv dröm, men i MMA-världen händer det oftast saker när man minst anar det.

Josefine Lindgren Knutsson har alla förutsättningar att göra succé som UFC-fighter. Hon har i thaiboxningssammanhang visat att hon står pall för att fightas under stor press. 

Josefine spänner nu bågen hårt och det gör hon rätt i. 

När det gäller henne litar jag på min magkänsla som säger att Little Thunder komma lyckas med besked framöver. Jag är säker på att hon kommer vara laddad och enormt fokuserad när hon tar sig an den kommande uppgiften. Vinna eller försvinna är en sliten klyscha som då och då plockas fram inför stora fighter. Det är naturligtvis bra om hon står som vinnare natten till söndag svensk tid, en vinst i debuten sitter alltid klockrent. Men det viktigaste är att hon bjuder på en show som gillas av publik.

Första gången jag såg Josefine Lindgren Knutsson i ringen sa det klick direkt och jag sparade inte på hyllningsorden i mina krönikor. Det blev också flera tunga titlar för henne som thaiboxare.

Detta är ju en chans som hon har trånat efter ända sen den dagen då hon steg in i MMA-världen. Josefine möter en annan UFC-debutant, Marnic Mann (6-1), vid UFC-galan i Las Vegas natten till söndags svensk tid. Det kommer bli en bra värdemätare för vårt blågula hopp. 

–  Mitt mål har alltid varit att komma in i UFC och nu är vi här. Men det har ju också varit att bli bäst i världen i min division, att få ha bältet runt min midja en vacker dag, sa Little Thunder i en intervju med budokampsport.ses Annie Bondefelt.

Kör så det ryker, Little Thunder!
Känn det enorma stödet du har från kampsportsvännerna här hemma.

51
43
52